Frederik Qvitzaus profil på www.drumsquad.dk

FREDERIK QVITZAU


GREGERSEN | DE DØDELIGE | XOXO ISLAND | CAROLINE CASTELL

 


Polaroid-Qvitzau-250px

FREDERIKS GEAR


Anatolian Cymbals
StickWorks 5A

OM FREDERIK


Frederik Qvitzau har spillet trommer siden han var 10 år gammel, hvor violin-buen blev udskiftet med trommestikker. Siden han i 2005 blev student fra Middelfart Gymnasium turnerede han i ind- og udland i flere forskellige sammenhænge indenfor indierocken.

På en turné i Japan fik han for første gang øjnene op for de elektroniske elementer, da et opvarmningsbands trommeslager blandede akustiske trommer med forskellige triggere og pads. Siden har han eksperimenteret meget med hybrid setups, dog altid med de akustiske elementer i fokus.

De senere år har Frederik bevæget sig fra indierocken, over hip-hop og rnb til nu at spille med nogle at de mest lovende navne indenfor dansksproget pop og rnb.

FREDERIK OM ANATOLIAN & STICKWORKS


"Jeg elsker at eksperimentere med mine forskellige setups. Når jeg involverer mig i et nyt projekt, går der timer med at tænke, tegne, prøve, udskifte og ikke mindst anskaffe mig det nødvendige udstyr. Jeg mener, det er min pligt som musiker, at kunne yde det maksimale for de mennesker jeg arbejder for, derfor er det fantastisk at have Anatolian Cymbals og StickWorks som uundværlige samarbejdspartnere.

Anatolian har et stort udvalg af topklasse-bækkener, der giver mig mulighed for at ramme PRÆCIS det udtryk jeg og kunstneren efterspørger. Jeg benytter mig primært af Diamond, Emotion og Ultimate serierne, der i mine ører er de bedste bækkener jeg nogensinde har arbejdet med. Musikalske, definerede og holdbare - fantastiske. Jeg har tit hørt andre trommeslagere ytre sig om, at det må være frustrerende ikke at kunne sammensætte det ultimative bækken set-up på tværs af producenter. Det er ikke en bekymring jeg har med Anatolian.

Når jeg så samtidig kan få lov til at hamre på dem med StickWorks 5A stikker, der ligger så godt i hånden, at jeg får lyst til at sove med dem om natten, så begynder det altså at ligne noget.”
- Frederik Qvitzau 2015

Besøg også www.frederikqvitzau.dk