Tune-Bot monteret på trommer - Drum Squad

Om Tune-Bot

Tune-Bot opfandt verdens første frekvensanalyserende stemmemaskine til trommer i 2012.

Disse stemmemaskiner er bygget op omkring en stor “klips”, der monteres på kanten af din tromme, når du stemmer dem. Her forbliver stemmemaskinen under hele stemmeproceduren, og du skal således ikke flytte rundt på den når du stemmer.

Denne type stemmemaskine måler enten den frekvensen (tonen) på selve trommen (fundemental pitch) eller på de enkelte spændehuse af det trommeskind du stemmer på (lug pitch). Trommemaskinen “mærker” altså ikke hvor stramt skindet er – som en Drum Dial gør – men lytter efter den faktiske tone.

To modeller

Der er to udgaver af Tune-Bot: Studio og Gig.

Tune-Bot Studio - Drum Squad
Tune-Bot STUDIO

Tune-But Studio

Med introduktionen af den originale Tune-Bot i 2012, blev trommeslagere over hele verden i stand til at stemme deres trommer mere præcist, med bedre lydende trommer som resultat.

Studio-modellen har alle de samme banebrydende features som den oprindelige udgave – samt en del ekstra.

Den nye model giver mere præcise læsninger, har et bredere frekvensområde (især godt når man stemmer lilletrommer), et firefarvet display samt et mere strømlinet betjeningspanel. Dertil er mulighederne for at gemme presets også blevet forbedret.

Alt i alt er den nye Studio-model nemmere at betjene og forstå.

Tune-Bot Studio Features

  • måler trommens tone som frekvens og nodeværdi
  • stem hele dit trommesæt i musikalske intervaller
  • med “match lug” funktionen stemmer du +/- i forhold til dit udvalgte spændehus
  • standard + high pitch mode
  • gem og hent stemninger på 5 trommesæt med op til 10 trommer hver
  • har farvedisplay med fire farver
  • ny hardcase til transport og opbevaring medfølger
Tune-Bot Gig - Drum Squad
Tune-Bot GIG

Tune-Bot GIG

Med Gig-modellen har man taget alt det basale fra den originale version af stemmemaskinen. Dvs. samme aflæsningsmaskine, algoritmer osv. Det du ikke får, er hukommelsespladser, og 3 modes at stemme ud fra.

Til gengæld er Gig-modellen dejlig simpel at arbejde med. Der er en tænd/sluk knap, samt en knap til at skifte imellem de to modes, nemlig “Absolute” og “Difference”.

Absolute mode bruges til at aflæse frekvens og/eller tone, hvor difference mode bruges når du stemmer de enkelte spændehuse.

Tuning Calculator

Firmaet bag disse stemmemaskiner har lavet en såkaldt Tuning Calculator. Med denne kan du generere et sæt frekvenser som du kan bruge, når du skal stemme dine trommer med en stemmemaskine af denne type. Indtast blot størrelserne på dine trommer, hvor meget resonans du vil have, samt om du vil have top- eller bundskind til at være stemt lavest.

LINK ➡️ Find tromme-regnemaskinen her ⬅️

Priser og info

Tune-Bot Studio

Vejl. udsalg: DKK 729,-
Varekode: TUNE-STU

Tune-Bot Gig

Vejl. udsalg: DKK 599,-
Varekode: TUNE-GIG