Om SnareWorks

Drum Gear SnareWorks - www.drumsquad.dk

Lilletrommen er hjertet i ethvert trommesæt og derfor er det vigtigt at finde netop den lilletromme, som kan udfylde dit behov. En af SnareWorks-trommernes forcer er netop deres alsidighed. Disse trommer kan stemmes over hele registret, og performer fantastisk uanset hvor.

SnareWorks-lilletrommerne fås i tre grundversioner: Den ene med forkromet stålkedel, den anden med sort-forniklet messingkedel og den tredje med en sort-forniklet/børstet bronzekedel.

Uanset hvilken model du vælger, får du den samme fremragende kvalitet – blot med kedlerne til forskel. Alt andet er ens: 1 mm tynde kedler, 45° kanter, 10 klassiske tube-lugs (8 på 13” versionen), 2,3 mm Super Hoops (Triple Flange) som standard (3 andre reife-typer at vælge imellem også), vores S2-PRO ”non-loosening” seidingstrammer, kvalitetsskind af Mylar®, samt Drum Gears 20 tråds carbon steel seiding.

De tre grundversioner af Drum Gear lilletrommen fås i størrelserne 14×5″, 14×6.5″ og 13×7″. Disse kan ydermere købes med fire forskellige reife-typer, nemlig Triple Flange, Single Flange (vintage), Die Cast (støbte) og S-Hoops.

Som en udbygning fås der udover SnareWorks-grundmodellerne også et par andre modeller. Se dem her.

Om SnareWorks Serierne

Der er tre forskellige typer af metal at vælge imellem, når du skal købe din Drum Gear SnareWorks-lilletromme: Stål, messing og bronze.

Fælles for dem alle tre gælder, at de er lavet 100% identisk. Det er altså udelukkende kedlens materiale der er til forskel, alt andet er ens.

Du kan herinde klikke dig ind på den type lilletromme du gerne vil læse mere om.

Drum Gear SnareWorks stållilletrommer
Stållilletrommer
Drum Gear SnareWorks messinglilletrommer
Messinglilletrommer
Drum Gear SnareWorks bronzelilletrommer
Bronzelilletrommer

Om SnareWorks Reiferne

En trommes reifer har både stor indflydelse på klangen og den “feel” som trommen besidder. Her er en hurtig gennemgang.

Standard Reifer

Triple Flange Hoops - Standard Reifer - Drum Squad - www.drumsquad.dk

Triple Flange Hoops – som de hedder på engelsk – er den mest almindelige type reife. Det er derfor også oftest denne model man ser på tom-tommerne af et trommesæt.

På SnareWorks lilletrommerne er de standard 2.3 mm tykke, og lyder rigtig godt til alle musikgenrer. Disse reifer sidder derfor også på som standard, da det er de mest all-round man kan vælge. Klangligt giver de en dejlig åben lyd.

3.0 mm Triple Flange Hoops

Der findes også en særlig kraftig 3.0 mm. udgave af standard-refein. De sidder på SnareWorks Gold Chrome modellerne når man køber dem, og kan dertil købes særskilt til alle andre 14″ modellerne. Denne reifer giver lidt mere power og bevæger sig lidt over imod den støbte reifer. Dog er klangen stadig mere åben, end med de støbte reifer.

Die Cast Hoops - Støbte Reifer - Drum Squad - www.drumsquad.dk

Støbte Reifer

Støbte reifer hedder på engelsk Die Cast Hoops. De er tungere og stivere end andre reifer. Og det er især deres stivhed der gør dem unikke, og det der lægger til grund for deres særlige klang.

Lyd fra de støbte reifer er mere fokuseret. Man får lidt fornemmelsen af, at lyden kommer mere lige op og ned af trommen, altså mere fra skindene end fra kedlen. Støbte reifer spiller højere, og giver som udgangspunkt også et kraftigere “attack” – altså anslag.

Mange trommeslagere sværger til disse reifer, hvor andre ikke er så glade for dem på grund af den lidt højere kant.

S-Hoops - Drum Squad - www.drumsquad.dk

S-Hoop Reifer

S-Hoops vejer ca. det samme som 2.3 mm. standard-reifer, men de er stive som støbte-reifer. Det er de på grund af deres S-formede profil. Resultatet er altså en reife der har stivheden fra en støbt reife, men vægten fra en standard-reife.

S-Hoops lyder derfor også lidt som en blanding af de to. De har en lækker afrundet klang, og er meget behagelige at spille på. De spiller ca. med samme styrke som standard-reiferne, men artikulerer lidt tydeligere.

S-Hoops kan give problemer med montering af visse typer klipsmikrofoner, så det skal man lige være obs på.

Vintage Reifer Hoops - Drum Squad - www.drumsquad.dk

Vintage Reifer

Vintage reifer – eller Single Flange Hoops – som de hedder på engelsk – er den første slags metalreifer man brugte. De fungerer, som man kender det fra stortrommen, ved at en ring lægges omkring skindet, som så trækkes ned af en række “gribere”. Når disse gribere trækker ringen ned over skindet, opnås et spænd, og skindet bliver således spændt op.

Vintage reiferne har en meget åben klang og kan tilvejebringe en nærmest træ-agtig kantslag (cross stick), der lyder helt fantastisk. Sidst men ikke mindst, så giver de trommen et helt unikt klassisk udseende, som kan være svært at modstå.

Også vintage-reiferne kan give problemer med visse typer klipsmikrofoner, så vær opmærksom på dette.